torstai 6. maaliskuuta 2014

Portaikon uudistus

Kevät saa myös kotona sisällä pistämään paikkoja uusiksi. Vielä ei pihalle pääse edes nurmikoita rapsuttamaan ja katolta putoaa lumikuormaa terasseille. Joten mikäs sen mukavampaa, kuin uutta ilmettä ja raikastusta kotiin.

Meidän portaat ja varsinkin mäntyiset askelmat ovat häirinneet minua jo pidemmän aikaa. Sillä mänty, vaikka puuta onkin, alkaa iän myötä näyttämään kellertävälle. Ja kun kaiken kukkuraksi portaikon tapetitkin olivat keltaiset, niin jotain oli tehtävä.

Tässä kuva portaikosta ennen remonttia.


Tykkään itse entisöidä mm. huonekaluja, mutta tämän homman jätin suosiolla ammattilaiselle, että tulos olisi tasainen ja ylimääräisiltä roiskeilta vältyttäisiin. 
Liperiläinen yrittäjä Sarin tapetointi & maalaus suoritti tehtävän. Hiontaan meni päivä ja toinen mokoma maalaamiseen. Maalina käytettiin Betolux Akvaa ja sävynä oli puusepänvalkoinen.


Portaikon seinät Sari tapetoi Eco-Boråstapeterin malliston Metallic tapetilla ja sävy 3614. Mallistossa on monta mielenkiintoista sävyä valittavana. Katon hän maalasi Teknoksen superlateksilla, sävy maalarinvalkoinen. Maalasin itse beigen osan Tikkurilan Joker sisustusmaalilla; sävy vaalea harmaa NCS S1502-B. Ja tästä sävystä on kyllä sanottava, että harmaa hämäsi tällä kertaa, jossakin valossa näyttää harmaalle, mutta taas toisessa vaaleansiniselle, ihan kuin pakastumaan päin oleva iltataivas. 
No, katsellaan... jos silmä ei totu, haetaan uutta maalia.


Portaat maalattiin kahteen kertaan saman päivän aikana. Illalla astelimme jo yläkertaan.Remppa jatkuu, lisää muutoksia tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti