sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pihakeittiön sijoittaminen tontille

Kun visio omasta pihakeittiömallista on selvillä, alkaa tontilla mittailu. Mihin kohtaan tonttia pihakeittiö tai kesäkeittiö sijoitetaan? Viedäänkö se tontin vihon viimeiseen nurkkaan, vai tuodaanko se lähelle taloa? Asiaa kannattaa myös tarkistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta, ja kysyä mitä kannattaa ottaa huomioon.

Pihamme puutarhasuunnitelman on toteuttanut Maarit Sallinen-Uusoksa. Vuonna 2003 laadittu puutarhasuunnitelma on piirretty käsin, mutta nykyisin hän laatii puutarhasuunnitelmat tietokoneavusteisesti.


Kuten huomaat, puutarhasuunnitelmassamme on jo paikka grillikatokselle piirrettynä, mutta kun asia tuli oikeasti nyt ajankohtaiseksi, niin ei tuo paikka tuntunut sopivalta.Rakennusvalvonnasta sain hyvää opastusta ja rakennustarkastaja pyysi kiinnittämään erityistä huomiota asemapiirrokseen, joka on toimenpidelupaa haettaessa se tärkein asiakirja. Lisäksi kävi ilmi, että tulevan pihakeittiön on sijoituttava tontilla niin, että välimatkaa täytyy olla autokatokseen vähintään kahdeksan metriä ja taloon neljä metriä. Näillä tiedoilla lähdettiin liikkeelle, sillä halumme oli tuoda pihakeittiö terassin jatkeeksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti