lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusmenu

Eilinen sää oli sen verran suotuisa, että pääsimme nauttimaan Juhannusmenun ulkona terassilla. Pöydän koristelu oli sangen yksinkertainen, juhannusruusun oksia vedessä ja Ikean servetit saivat ympärilleen juuttinarua ja kukkapenkistä koristusta.



Mutta entäpä sitten itse tuo menu? Iltaa istuttiin naapureiden kanssa ja jokainen toi kortensa kekoon, eli ruokia oli valmisteltu etukäteen. Sikäli sen enempää menuta ajattelematta tästä sytyikin todella nautinnollinen ateriahetki, niin paljon makuja ihmeteltävänä. Naapurin keittiössä oli syntynyt maukas vuohenjuustosalaatti ja pöytään tuli myös leipäjuustoa paholaisen hillon kera.


Lapsia ajatellen, teimme makaronikinkkusalaattia ja perunasalaattia uusista perunoista. 
Perunat keitettiin, jäähdytettiin sekä pilkottiin. Joukkoon tuli kesäsipulia, uusia retiisejä raastettuna ja tuoretta basilikaa. Kastikkeena oli vinaigretteä eli oliiviöljy-viinietikkapohjainen kastike maustettuna mm. sinapilla, sokerilla ja suolalla.


Grillistä tulikin herkkua monenmoista. Täytettyjä herkkusieniä, jättikatkarapuja, mureita grilliribsijä, kanaa ja maissia. Vaativin tehtävä olikin grillimaestrolla, että kaikki olisi yhtäaikaa kypsää. 


Ja ei ateriaa ilman leipää. Olin bongannut netistä ohjeen yrttimozzarellaleipää, jonka toteutin chiabatta leivällä.
Leipäsiivujen väliin voideltiin jokaiselle palalle voi-valkosipuli-basilika seosta ja väleihin tuli vielä siivu mozzarellaa. Ohjeen löydät täältä. 
Toinen leipä tehtiin vähän eritavalla ja tässä koko leipä halkaistiin keskeltä kahtia, väliin tuli voi-homejuusto-valkosipulitahna. Valkosipulin kynsiä laitettiin enemmän, peräti 7 kpl makua tuomaan. Molemmat leivät kävivät grillissä folion sisällä ja homejuustoleipä siivutettiin vasta grillissäkäynnin jälkeen. Kumpikin versio toimi oikein hyvin.


Jälkiruokana oli raparperi-valkosuklaajuustokakkua. Tästä kakusta ei kaloreita jäänyt puuttumaan.


Kyläyhteisömme kokko oli suuri ja siellä paloi keväällä leikattujen pensaiden ym. puiden jätteitä.


2 kommenttia:

  1. Tosi ihana löytö sinun blogisi. Itselläni on kans haaveissa rakentaa kesäkeittiö, niin tämä on hyvin ajankohtainen aihe minulle. :) Liityin lukijaksi! Tervetuloa myös vasta vierailulle sinis-decor.blogspot.fi ;)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa seuraamaan blogiani, josta löytyykin miten toteutimme kesäkeittiöprojektimme ihan a:sta ö:hön. Toisaalta ehkä ei voi puhua kesäkeittiöstä, sillä tämä on meille enemmänkin kesäolohuone. Emme halunneet grillistä tulevaa käryä ja savua sisälle kesäkeittiöön, joten meillä grillataan ulkona ja nautiskellaan vain takkatulen loisteesta sisällä :-)

    VastaaPoista