keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Olotar 10 vee

Olotar -piharakennukset täyttävät tänä vuonna jo 10 vuotta!


Olottaren tarina sai alkunsa talvella 2006. Ensiesittelyssä ensimmäiset Olotar pihakeittiömallit olivat Kolin loma-asuntomessuilla kesällä 2006. Tuotesuunnittelun lähtökohtana oli huomio suomalaisen rakennustyylin muuttumisesta modernimpaan suuntaan. Lapinkota ”buumin” keskellä tarve modernimmalle piharakennusmallistolle oli ilmeinen. Olotar mallisto onkin ollut suunnannäyttäjänä koko piharakentamisen alalla viimeiset kymmenen vuotta. Osoituksena tuosta suunnannäyttämisestä Olottarelle myönnettiin Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki.


Kolin loma-asuntomessut 2006

"Kesän 2006 Loma-asuntomessut pidettiin Kolin jylhissä maisemissa Lieksassa Pielisen rannalla 16.6.-9.7.2006. Messualue sijaitsi Loma-Kolin ranta-asemakaava-alueella noin kuuden kilometrin päässä Kolin kansallispuistosta ja kylätaajamasta. Kolin kauniiseen ja karuun kangasmaastoon oli rakennettu luontoa kunnioittaen mielenkiintoisia loma-asuntoja. Messualueella saattoi tutustua hirrestä ja laudasta, jopa betonista tehtyihin tyyppimalleihin sekä yksilöllisiin toteutuksiin – rinneratkaisuja ja peruskorjauskohteita unohtamatta. Kivi ja puu olivat erityisesti esillä, sijaitseehan Koli Euroopan suurimpien vuolukiviesiintymien sekä Suomen merkittävimpien metsä- ja puuosaajien maakunnassa" Lue lisää Asuntomessujen sivuilta.


 


Olottarelta  esillä kaksi mallia loma-asuntomessuilla

"Olimme luoneet vuoden 2006 alussa pihakeittiömalliston, josta Asuntomessut tykkäsivät niin paljon, että saimme parhaan esittelypaikan rantabulevardilta, Pielisen rannalta." kertoo Olottaren yrittäjä Jukka Laasonen.

Paikka ja aika olivat oikeat ensiesiintymiselle. "Ihmiset olivat selvästi kaivanneet modernimpaan rakennusta mutterimajojen tilalle ja olivat todella innoissaan näkemästään", kertoilee Jukka. "Pääskynenkin ihastui kertaheitolla Olottareemme ja olisi varmasti tekaissut pesän, jos emme olisi sitä hätyytelleet jatkamaan matkaansa." Messujen ajalle sattui hyvät säät. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, Pielinen oli usein peilityyni.

 

Kuvan sininen Olotar on malliltaan Hella ja kokoa sillä on 23m2. "Pihakeittiön sisusutuksen toteutimme yhdessä opiskelijoiden kanssa", valaisee Anne Laasonen, toinen Olottaren yrittäjistä. Iso tila mahdollisti keittiökaapistojen ja ison ruokailuryhmän lisäksi myös tilan oleskelulle. 


 


Messujen toinen Olotar, 17m2 Hella, oli toteutettu yhteistyössä Lunawoodin kanssa. Erona edelliseen rakennukseen on ulko- ja sisäverhous, joka on tässä mallissa lämpökäsitelyä mäntyä.



 


Virallisten Olotar mallien lisäksi, arkkitehti suunnitteli aumakattoisen grillikatoksen Pielisen Peili -messukohteen pihaan, jonka Olottaren porukka toteutti mielellään.



 


Miten on tapahtunut ensiesiintymisen jälkeen? 

"Saimme valtavasti positiivista palautetta messuvierailta, jonka ansiosta uskalsimme lähteä jatkamaan tuotekehitystä eteenpäin", iloitsee Jukka. "Ja sitä onkin sitten jatkettu tähän saakka vuosittain", naurahtaa Anne perään. Juuri yrittäjien määrätietoisen ponnistelun tuloksena on syntynyt huippulaatuinen tuote. "Iloksemme voimme todeta, että ainoatakaan reklamaatiota ole tullut itse tuotteesta tai sen kestävyydestä", valaisee asiaa Jukka.

Olottaresta on 10 vuoden aikana muodostunut brändi piharakennusten keskuudessa. "Brändin tekemisen perustana on ollut laatuun panostaminen heti tuotekehityksen alusta lähtien. Tuotesuunnittelumme pohjana on ollut rakenteiden mitoitus Suomen olosuhteet kestäväksi, sekä esteettömyyden huoliominen.  Toimimme myös asiakaslähtöisesti, eli jokaista tuotettamme voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti." kertoilee Jukka.



10 -vuotisjuhlan kunniaksi Olotar tulee esittelemään muutaman Olottaren vuosien varrelta. Pysy siis kuulolla! Jos olet malttamaton, voit selailla kuvia Olottaren kotisivuilta, Facebookista tai Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti