sunnuntai 17. elokuuta 2014

Oman pihan satoa leivontaan


Meidän pihan marjapensaat antoivat taas niin hyvän sadon, että päätin näin sunnuntain ratoksi leipoa hiukan. Viikolla olin kerännyt jääkaappiin punaisia karviaisia ja tänään perkasin niitä piirakkaan. Leikkelin kannat ja töyhtön pois ja lisäksi halkaisin marjat.


Piimätaikina on helppo ja nopea tehdä ja koska meillä ei kukaan juo piimää, niin päätin tehdä kaksi erilaista piirakka, että saan piimän käytettyä.

Tässä ensin piimäpiirakka karviaisista.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka.

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
n. 0,4 dl öljyä
1,5 dl sokeria
Sekoita piimä, öljy ja sokeri keskenään. Sotke vehnäjauhoihin leseet, sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Kaada vehnäjauhoseos piimäseoksen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja lisää karviaiset n. 3 dl taikinan päälle. 
Piirakka kypsyy 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Siis maailman helpoin resepti... ja varmasti onnistuu vaikka olisi peukalo keskellä kämmentä. Ja suosiokin on taattu, sillä en ehtinyt kuvaa napata, kun valmiista piirakasta oli jo pala kahmaistu. Hiukan kirpakka maku, mutta jäätelön kanssa varmasti hyvää.Sillä aikaa, kun karviaispiirakka paistui uunissa, lähdin marjaan. En ole vielä koskaa aiemmin tehnyt meidän pihan isotuomipihlajan marjoista mitään, sillä yleensä linnut ovat ehtineet ne syödä. Mutta tänä vuonna on näitäkin marjoja riittänyt ja isotuomipihlajan marjathan ovat kuin mustikoita ja maistuvatkin hiukan mustikkaiselle, mutta paljon laimemmalle.

Piimäpiirakka isotuomipihlajan marjoista

Taikina lähes sama kuin edellisessä, paitsi tuplana:
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
6 dl piimää
3/4 dl öljyä
3,5 dl sokeria

Sekoita tässäkin piimä, öljy ja sokeri keskenään. Sotke vehnäjauhoihin sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Kaada vehnäjauhoseos piimäseoksen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja lisää marjat n. 6 dl taikinan päälle. 
Piirakka kypsyy 200 asteessa n. 25 minuuttia.Tajoile vaniljajäätelön kera!

Maukasta sunnuntai illan jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti